-->

Iklan Anda Disini

Create your own banner at mybannermaker.com!

Perhatian

Lepas Follow Aku Korang Tinggalkan La Jejak Kat cBOX, Senang Aku Nak Follow Balek..TQ

Sunday, December 18, 2011

Karipap & Nasi Lemak

Salam,
Ini agak memalukan jugak la...
aku cadangkan law korang umur 13 tahun sila suwuh ibu bapa temankan anda..ha3...
Its Friday & Im about to take my last injection. (Fifth one)
Tak yah taw la kat mana dye enjet..ha3..
So Im taking a bus to the clinic...
Sebab kalau bawak motor gerenti accident sebab mamai.. ( chooii )
Cerita ni pasal budak2 umur dalam x taw la...ha3..
Form 1 - Form 3 I guess..
Dorang baru balik dari BTS ( Bukan Bandar Tasik Selatan yek)
Dalam Mamai2 tue aku dgr apa yang dorak borakkan depan aku..


Character >
3 orang :
Wan : macam form 1
Copek : dalam form 2 kot
Nina : budak ppuan nie macam matang sket, tapi aku rasa dye neh form 3 jek @ 2..


Tak Pandang Kiri Kanan Dah..
So the dialogues begin :


Wan : aku lapar la dowh...Mana Roti ko amek tadi??


Nina : nah...


Copek : Pandai sial ko songlap... Mamak tue tak prasan pun...Hahaha..


Masing2 ketawa puas hati...


Nina : kalau x lincah jangan panggil Nina la... aku da expert mende2 mcm neh. setakat kedai           mamak..ha3..xde hal la...


Copek : hahaha...Tadi pun ko lincah gak...


Wan : Sedap la Karipap ko...Nanti nak lagi boley???


Tibe dorang senyap sekejap & pandang belakang... sebaik mata aku bukak macam x bukak.
mamai layan ubat doktor...
Then percakapan dorang jadi maken slow,
Sebab dorang prasan pak cik depan dorang dowk pandang2...
Tapi aku kan telinga lintah..ha3...


Nina : Ah..ko gelojoh sangat...Ko tengok copek...ok jek layan aku...


Copek : ha3.... belajar dari CD...


Wan : malam nanti datang la rumah aku, Family aku g niaga kat pasar. Nak Makan nasi lemak plak...


copet : hahaha..pancut dalam....


Nina : gila kalau aku mengandung ko nak jadi suami aku..???


Then bas berenti aku pun turun... tak taw la ape y dorang borakkan lagi..


What i I try to say here is...
Dorang ni Budak Budak, Melayu, paleng penting Islam plak tue...
Tapi dah jauh terbabas...
adeyh... Apa la nak jadi...
Aku nak sound, dorang cakap dalam bahasa yg samar2 plak..
Pak Cik depan dorang pun time tue jadi serba salah.
Law aku x mamai aku da tegur da sal dorang curi tue...
Orang Kata Maksiat Yang Buat Dalam Sembunyi Jangan La Nak Menunjuk.
Setel pun kena secara Sembunyi..
Elak Fitnah...
Tue Yg banyak Jadi Cam Nie


Aku Blur Kan Lagi Sebab Akhbar Tue x cukup Blur..
Pe2 pun aku doakan dorang sedar apa yang dorang da wat tue...
Lemah betol iman neh...


Note: Daripada Abu Dzar r.a berkata, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila zaman (Kiamat) semakin hampir, mendidik anjing lebih baik daripada mendidik anak, tidak ada rasa hormat kepada yang lebih tua, dan tidak ada rasa kasih sayang kepada yang lebih kecil, anak-anak zina semakin ramai, sehingga laki-laki menyantap perempuan di jalanan, mereka tidak ubahnya seperti kambing yang berhati serigala.- Riwayat Thabrani dan Hakim

1 comments:

Finaz Jaafar said...

Wah camni pn ada ehh?speechless

Menarik Sekarang !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...