-->

Iklan Anda Disini

Create your own banner at mybannermaker.com!

Perhatian

Lepas Follow Aku Korang Tinggalkan La Jejak Kat cBOX, Senang Aku Nak Follow Balek..TQ

Tuesday, October 29, 2013

AKU NAK KAHWIN, DUIT TAK ADA :p

KAHWIN...












  Ia bukanlah satu perkara yang kecil untuk dibincangkan.
Perkahwinan merangkumi banyak aspek yang perlu diketahui samada dari kursus atau mendengar pengalaman pasangan-pasangan yang sedang atau telah melaluinya.

Iz bukan nak buat kursus kahwin kat post nie :p
Saje bagi intro macam gempak sket ( la sangat )

Apa yang ingin iz bincangkan cuma satu dari seribu topik perkahwinan nie.

DUIT UNTUK BUAT KAHWIN... ( Seterusnya )

Sunday, June 16, 2013

Man Of Steel - Supermen 2013

Sesape yang belum tonton filem ini mungkin anda patut pergi menontonnya.





Secara jujur ia mungkin bukan filem superman terbaik tapi berbaloi menontonnya.

Bagi saya ia ala-ala "Reboot" dari cerita asal, tapi tidak banyak beza.
Mungkin Zack (Director) mahu memberi sedikit kelainan.
Namun aksi-aksi & effect movie sangat bagus lagi2 jika anda menonton dalam bentuk 3D.



Ada moment sedih, serius & diselangi humor supaya anda tidak berasa bosan.

Jika anda pergi menonton filem ini mungkin anda mahu membeli botol air limited editon dari
Man Of Steel, tapi Pandai Juga GSC, anda kena beli Popcorn combo 1 @ 2 then add on
RM 3 untuk botol air tue...

# Admin Punya Nie :pp

Kalau korang g Mid Valley lagi best. 
Boleh singgah ke pusat promosi Man Of Steel.
Macam2 Ada.
***
***(Image From Google )




Dorang ada launch game Man Of Steel kalau-kalau korang minat.
Android & IOS





Men Of Steel's Trailer 2013


Rating : 3.7 Star

P/S : Superman kali ini agak sopan kerana tidak memakai seluar dalam di bahagian luar :pp

Selamat Menonton.

Saturday, July 28, 2012

Awam-i & Cash Plus-i Personal Financing

Personal Financing With CIMB Islamic

Money Can't Buy Everything..
But it can be use for now to buy SOMETHING :p

Need a loan for this Raya or any others things?

Click "Pinjaman Peribadi CIMB"' Tab above and you can apply it while you at home.

No need to go to branch to apply..

Just do it from you home or office on your own time.

Click it now and read more about it :)

Sunday, June 17, 2012

Track Your Lost Device ( Laptop, iPhone, Android, Tab etc. )


Sakit hati juga kalau beli iPhone atau barang mahal then hilang,
Lagi-lagi kalau ada orang berniat jahat nak curi barang kita, tapi kadang-kadang salah kita juga selalu menunjuk kat orang. Ha3....

Lama tak update blog sebenarnya sebab busy siapkan laman web customer,
So, dalam entry ini iz nak beritahu beberapa software online yang selamat & FREE untuk anda semua track back apa-apa barang yang mempunyai internet function.

Jika anda hilang atau dicuri :

  • Lap-top (Mac, Linux, Microsoft etc.)
  • iPhone
  • Tablet
  • Android device
  • Ubuntu
  • Debian
  • atau apa-apa sahaja devive yang ada internet @ iOS track.

Berita baik, Ada cara untuk anda cari barang itu semula SECARA PERCUMA 24/7.
Tak perlu lagi jumpa bomoh nak tanya "hanphone saaya hilang, boleh tok carikan?" ha3...

Ok enough, lets don't waste much more time.

Ada 1 device yang iz nak cadangkan sebab iz dah guna memang terbaik,

 Preyproject

Prey Project ialah satu "Open Source Anti-Theft Solution" sofware. So bila "open source" selalunya free.
Walaupun ia open source anda tidak perlu risau kerana semua maklumat anda & data PC anda akan dijaga tanpa sebarang kebocoran maklumat.

Senang saja nak gunakannya.
  1.  Daftar & Download software di  http://preyproject.com/
  2. Aktifkan akaun anda melalui email.
  3. Daftarkan device anda.
  4. Jika anda klik pada butang Prey, satu kata laluan khas @ kod akan dihantar ke handphone/email anda, masukkan Kod tersebut.
  5. Siap, Prey akan mencari dimana sahaja device anda berada dalam dan luar negara. 
  6. Sebarang maklumat yang Prey berikan sila serahkan pada pihak Polis.
  7. Amaran : jangan nak tunjuk hero bawa geng anda pergi cari pencuri tersebut sebab ada kes pencuri tembak owner & kawannya. Tak pasal-pasal mati...


Ini antara mereka yang telah jumpa semula barang mereka 
Click




Bagaimana Prey beroperasi & apakah Kelebihannya?


Auto WiFi - Device anda akan auto connect jika berada dalam kawasan WiFi (KFC, Kedai mamak, atau public location ect. ) Kalau anda memang ada daftar internet ia akan auto connect juga :)



100% Geolocation Aware - Ada GPS tracker, Prey akan simpan data seperti alamat WiFi, nama connection etc,  memang tepat cth : McD  TimeSqure Kuala Lumpur A3820-X239.
Hardware Scan -  Scan Bios, Ram atau motherboard & lihat apa yang pencuri lakukan.



 Berkenalan dengan pencuri - kamera anda akan terpasang secara automatik dan mengambil gambar pencuri atau kawasan dimana pencuri berada.



Auto-Screenshot - Manalah tahu kalau dia sedang online facebook atau email.






Selamatkan Data penting anda- jika anda gunakan Outlook atau software berkata laluan Prey akan auto remove so tidak ada sesiapa boleh buka kecuali anda.






Password Protected- Yang ini akan menyebabkan device anda langsung tidak boleh di "access" oleh si pencuri.


Yang paling penting software ini sangat ringan dan tidak meninggalkan jejak.




Dan ia akan Auto update jika PreyProject launch features baru :)
Ia juga didatangi dengan Prey Pro jika anda nak cepat.





Untuk buat anda lebih faham anda boleh lihat video di bawah, kalau tak faham juga Redha jelah benda dah hilang..ha3...



Selamat mencuba dan semoga jumpalah apa yang hilang tu... :)


p/s : andaikan ada pencuri yang baca entry ini..ha3... iz cadangkan korang hide software yang korang install tu sebab kalau dia padam susah nak track back.

Fell free to ask me if you have any question.

Wednesday, April 11, 2012

Dia Naik, Tak Pernah Turun, Tapi Berhenti Bila Kemuncak.


Ha3... Anda tahu apakah Jawapan bagi tajuk ini???

Kalau anda jawab UMUR maka jawapan anda 99.999% betul... ;p
Kalau anda fikir benda lain bawa-bawa bertaubat lah...Ha3... Baca Seterusnya>>>

Menarik Sekarang !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...