-->

Iklan Anda Disini

Create your own banner at mybannermaker.com!

Perhatian

Lepas Follow Aku Korang Tinggalkan La Jejak Kat cBOX, Senang Aku Nak Follow Balek..TQ

Saturday, December 31, 2011

2012 & Harapan





Genap 12 tengah malam nie dah masuk tahun 2012,
Sekejap je masa dah setahun, Rasa macam tak buat apa-apa pun tahun nie...ha3...
Adik iz belum masuk 2012 dah tengok bila cuti sekolah 2012...Ha3...



So iz harap tahun baru 2012 akan jadi lebik baik dari tahun sebelumnya dari segi semua perkara:

Harap hidup akan jadi lebih tenang dan dipermudahkan Tuhan, Best jugak kalau dapat Negara yang Lebih Aman dari sekarang, So malam nie sepatotnya keluar dengan member nak sambut New Year, Tapi iz batalkan sebab ada hal lebih penting.

Area umah iz buat kenduri doa selamat sambut New Year. Dah 2 kali dah dia buat, Hari tu awal muharam dah buat.ha3.. So kena tolong basuh pinggan la kejap lagi neh... Bagus Juga dia buat kenduri, Tambah amal orang yang datang.

Yelah, nak lawan anak-anak muda yang enjoy giler vavi kan malam neh...ha3...kang tak pasal-pasal kena bala satu malaysia..Nau'zubillah....CHOI!!!!..hu2..

I want to make friends as many as i can on this new year. Try to be a better man, yeah...got issued before..ha3...

Everyone have thier own..apasal tibe-tibe speaking plak neh!!!??? HAHAHA...Hish...
OK la, Semua orang ada matlamat sendiri pada tahun baru, Tapi biasanya setakat matlamat,niat & angan2 jela.
Ha3...iz taw sebab iz pun pernah masuk dalam golongan tue.

Nak kaya lah, Tak nak merokok lagi lah, nak berjaya dalam pembelajaran la dan macam-macam lagi.
Tapi nak buat tu yang susah, iz pun tak tahu kenapa? Walhal masa niat tue giler vavi kesungguhannya.HA3...

Tahun 2012 juga penting bagi menyangkal pendapat/ramalan barat bahawa kiamat 2012.
Kita tengok la nanti..Ha3...yok-yok je orang putih neh...suka hati dye jek nak ramal-ramal...hu..

Antara yang menarik akan/mungkin berlaku pada Tahun 2012 :

  • Pilihan Raya pada Mac/Jun
  • Birthday iz & korang..kalau sempat la..
  • Olimpik kat LONDON Julai -Ogos
  • Negeri Sembilan menang Liga Malaysia (tiba2) Ha3..Starting on 10th Jan.
  • dll


Secara Rumus iz harapkan Tahun 2012


  • iz akan jadi lebih baik dari dulu.InsyaAllah...
  • Berusaha keras baiki hidup
  • Jangan senang bagi pinjam duet kat orang..HA3...
  • Dipermudahkan lagi kehidupan.
  • Malaysia Mempunyai kerajaan yang Lebih Baik & Adil
Korang macam mana???
Apa yang korang harapkan dalam tahun 2012.


Friday, December 30, 2011

Penyakit Asma & Ragam








Korang ada penyakit Asma @ Lelah tak??? iz Harap korang sehat la kan..
Sebab iz ada ramai kawan yang ada ASMA/LELAH/ALAHAN & seangkatan dengannya.
Sekse hidup ooow...


Iz tak boleh nak bayangkan kawan2 yang kena asma. Terseksa sebab dorang akan mengalami keradangan dinding laluan udara, then bronkiol dalam paru-paru jadi sempit. Pernafasan dorang boley jadi macam bersiul, sesak nafas paling sekse aku rasa. Member iz penah pengsan la sebab asma nie.

Itu Serba Sedikit Pasal Asma Lah. Tapi entry nie iz label dalam DIALOG KOTA RAYA, so ini pengalaman iz handle SUAMI yang ISTERINYA ada penyakit ASMA & baru KAWEN 3 Minggu. Enjoy...

Character : iz & En. Iqbal (Bukan Nama Sebenar) he2..

Situasi : Setelah menerangkan tentang produk nie, iz tanya samada dye setuju untuk mendaftar.
En. Iqbal kemudian setuju dan langkah ke-2 iz tanya SOALAN KESIHATAN.

iz : ok En Iqbal, ada 4 soalan kesihatan, sila jawab dengan jujur & iz nak mintak maaf terlebeh dulu la sebab soalan ini agak sensitif sket.

En Iqbal : ha3..tak pe tak pe, saya faham. ha apa die???

So En Iqbal Jawab la sume 4 soalan tue & lulus. Antara soalannya secara ringkas :
1. Penah tak beli insuran tapi kena tolak....??? ~ En Izbal jawab Tidak
2. En nie cacat ke perfect giler.... ??? he2...~ ehh..saya perfect giler..
3. Penah Terima rawatan penyakit kritikal di hospital..?? ooouhh..mintak jauh, tidak jawabnya
4. Ada tak join sukan lasak ~ tidak .

iz : ok, bagus, tahniah En lulus 4 soalan ini. So bagi pihak isteri saya nak tanya la En. Dye ada join tak sukan lasak...

En Iqbal dengan bangganya menjawab : EH MANA ADA, DIA TAK BOLEH SEBAB ADA ASMA!!!
ha3...kecewa iz. tapi masih boleh diselamatkan.

iz : Isteri ada guna Inhealer ke En???

En Iqbal : Hmmm..Ada tue memang ada lah...tapi bila dia aktif jelah..

Sah la aku kecewa sebab dorang tak boleh daftar...ha3...
Tapi oleh kerana dia ok iz layan jela..

iz : ooo..So Bile LAST isteri guna inhealer En Iqbal???

En Iqbal : Hmm...ooo..malam tadi la...!!!

iz yang tengah blur2 kesan ubat relexing yang doktor bagi dengan bersahaja berkata..

OOOooo.. Kira En dengan Isteri AKTIF la malam Tadi yer??? Ha3...

En Iqbal : Huh??? Ha3... Alamak, iz, awak nie kantoikan saya la pulak, saya Loud Speker neh, Isteri saya dah tersipu-sipu neh. Ha3....Eh nie ada rakaman ye..Eh..PADAM..PADAM..ha3...

Nasib baek En Iqbal ok & sporting...ha3...

Kat sini iz nak kongsi la Ubat Asma untuk Isteri En Iqbal.. Ha3..

Kaedah rawatan penyakit asma adalah dengan menggabungkan beberapa doa iaitu

1- Surah Al- Fatihah
2- Selawat Syifa' dan
3- Dengan membaca doa berikut sebanyak tujuh (7) kali


Sekian :p

Khasiat Air Liur ???


  






 Adeyh... Entry nie bermula dari seorang Doktor yang aku ingatkan buat lawak dengan aku.
Dia suruh aku sapu mata aku dengan air liur bila mata rasa berdenyut-denyut...Ha3...
Mula-mula nak ketawa juga, tapi bila mengenangkat sakit senyap je lah dan dengar penjelasan dia..ha3..
Aku pun buat la 2 3 hari nie..macam tak ada apa-apa perubahan pun. tapi tengoklah 2 3 minggu lagi.hu2..
So jari jemari aku pun menggatal lah MENGgoogleKAN diri denga keyword AIR LIUR.
Macam-macam yang keluar, yang tak patot keluar pun keluar jugak.Ha3...

Banyak juga aku baca artikel-artikel pasal air liur neh... Sampai meleleh la air liur..Ha3..
Menurut orang tua-tua Melayu dulu, ada la beberapa petua tentang penggunaan air liur neh.  Dikatakan, sekiranya baby yang baru lahir panas suhu badan, mak atau ayah disuruh menjilat ubun-ubun bayi, telapak tangan kedua tangan dan telapak tangan kedua kaki. Panas tubuh bayi itu akan serta merta beransur turun. Ha..puas pulak nak jilat anak satu badan. Tapi kalau badan si ayah tue yang panas??? ha3...
Macam kucing pun ada maen jilat-jilat...
Then tiba-tiba aku teringat kucing kat kampung aku selalu jilat luka dia bila lepas rebut betina. Ha3...ada kena mengena kot...

 Dan kalau dari segi sejarah kita pulak, aku pernah dengar salah satu SUNNAH Nabi minum air putih biasa dulu sebelum bersugi dan berwuduk menunaikan solat subuh.  Orang tua-tua kita pun pernah pesan yang ini kan.

Senang cerita air liur ni banyak juga manfaat dia.
Peribahasan melayu : IBARAT LUDAH KE LANGIT JATUH KE MUKA SENDIRI, so tak apa lah macam tue, muka boleh awet muda.Ha3...
Sebab air liur bukan sesuatu yang jijik tapi boleh jadi 1000 penawar.

Sekian pasal air liur.   :p

p.s : jangan meludah merata-rata. ha3....


The Most Painful Pain










People always said that a mother that gave birth had the most painful pain,
Some sad dying is the most painful pain,
But for me,
"FEELING THE PAIN WITHOUT NO ONE KNOW ABOUT OUR PAIN IS THE MOST PAINFUL PAIN."
Yup, i'm not a person that will tell everybody about my problems.
Not even my parents.
Because that will only make them worried about it.
Ha3... So I just stand it with my own self.
I just tell them when i'm OK and recovered from certain problems.
Its Hard, But by doing that it gave me more strength to start a head.
Yeah... I have buddies,
Some of them who close to me will ask me about my problem when they detect it,
Ha3...some are just friends...
I don't know why i didn't share my problems,
Even my friends always tell me their problems. ha3...
Is it i didn't or i can't...ha3...
What ever lah..hu2...
apa-apa pun hidup kena enjoy & need to be go on till the end of life right ???
Peace Yaw...!!!

Tuesday, December 27, 2011

New Look For 2012

Ha3... so aku da prepare awal2 la...ha3..
Sebenarnya tak ada idea nak post apa..
Itu yang awal sangat renovate blog tue..hu2..
Just kalau boleh nak wat blog nie ringkas giler vavi ( cover words )
Mintak2 la x berat sangat blog neh..
Sebab kadang2 oleh kerana nak simple sangat & bercampur perasaan TAKSUB pada blog..
Bertambah berat plak nanti..HA3.........
Macam orang yang sedang baca neh la..he2..
Ok..maybe ada kekurangan kat blog neh..
tapi aku tak taw apa dia..
So again nak mintak pendapat korang la kan...
Apa just tulis kat FiBox BARU aku tue..he2...
Nanti ley la aku ubah sebelom masok 2012..

Monday, December 19, 2011

Thirst Of Night

Oit kawan..
Ha2..
Saja nak kenalkan game neh...
Tak best kalau tak kongsi..
PEOPLE SAID SHARING IS CARRING.
I SAID SHARING IS SEXI..he2..
Aku baru maen game nie..
agak gempak gak la...
KETAGIH..ha3....
Maybe ada antara korang yang dah maen game neh...
Secara ringkas game nie korang kena buat satu perkampungan PUNTIANAK
atau dalam bahasa jawanya VAMPIRE...he2...
Supaya korang senang faham aku cerita dalam bentuk gambar.




Sunday, December 18, 2011

Can't stop thinking about iPhone 4S? Choose an iValue plan and go for it!

Can't stop thinking about iPhone 4S? Choose an iValue plan and go for it!: Built with an all powerful dualcore A5 chip, the iPhone 4S is the most amazing iPhone yet. Get the most out of your new iPhone 4S with an equally powerful and reliable Maxis iValue plan!

Karipap & Nasi Lemak

Salam,
Ini agak memalukan jugak la...
aku cadangkan law korang umur 13 tahun sila suwuh ibu bapa temankan anda..ha3...
Its Friday & Im about to take my last injection. (Fifth one)
Tak yah taw la kat mana dye enjet..ha3..
So Im taking a bus to the clinic...
Sebab kalau bawak motor gerenti accident sebab mamai.. ( chooii )
Cerita ni pasal budak2 umur dalam x taw la...ha3..
Form 1 - Form 3 I guess..
Dorang baru balik dari BTS ( Bukan Bandar Tasik Selatan yek)
Dalam Mamai2 tue aku dgr apa yang dorak borakkan depan aku..


Character >
3 orang :
Wan : macam form 1
Copek : dalam form 2 kot
Nina : budak ppuan nie macam matang sket, tapi aku rasa dye neh form 3 jek @ 2..


Tak Pandang Kiri Kanan Dah..
So the dialogues begin :


Wan : aku lapar la dowh...Mana Roti ko amek tadi??


Nina : nah...


Copek : Pandai sial ko songlap... Mamak tue tak prasan pun...Hahaha..


Masing2 ketawa puas hati...


Nina : kalau x lincah jangan panggil Nina la... aku da expert mende2 mcm neh. setakat kedai           mamak..ha3..xde hal la...


Copek : hahaha...Tadi pun ko lincah gak...


Wan : Sedap la Karipap ko...Nanti nak lagi boley???


Tibe dorang senyap sekejap & pandang belakang... sebaik mata aku bukak macam x bukak.
mamai layan ubat doktor...
Then percakapan dorang jadi maken slow,
Sebab dorang prasan pak cik depan dorang dowk pandang2...
Tapi aku kan telinga lintah..ha3...


Nina : Ah..ko gelojoh sangat...Ko tengok copek...ok jek layan aku...


Copek : ha3.... belajar dari CD...


Wan : malam nanti datang la rumah aku, Family aku g niaga kat pasar. Nak Makan nasi lemak plak...


copet : hahaha..pancut dalam....


Nina : gila kalau aku mengandung ko nak jadi suami aku..???


Then bas berenti aku pun turun... tak taw la ape y dorang borakkan lagi..


What i I try to say here is...
Dorang ni Budak Budak, Melayu, paleng penting Islam plak tue...
Tapi dah jauh terbabas...
adeyh... Apa la nak jadi...
Aku nak sound, dorang cakap dalam bahasa yg samar2 plak..
Pak Cik depan dorang pun time tue jadi serba salah.
Law aku x mamai aku da tegur da sal dorang curi tue...
Orang Kata Maksiat Yang Buat Dalam Sembunyi Jangan La Nak Menunjuk.
Setel pun kena secara Sembunyi..
Elak Fitnah...
Tue Yg banyak Jadi Cam Nie


Aku Blur Kan Lagi Sebab Akhbar Tue x cukup Blur..
Pe2 pun aku doakan dorang sedar apa yang dorang da wat tue...
Lemah betol iman neh...


Note: Daripada Abu Dzar r.a berkata, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila zaman (Kiamat) semakin hampir, mendidik anjing lebih baik daripada mendidik anak, tidak ada rasa hormat kepada yang lebih tua, dan tidak ada rasa kasih sayang kepada yang lebih kecil, anak-anak zina semakin ramai, sehingga laki-laki menyantap perempuan di jalanan, mereka tidak ubahnya seperti kambing yang berhati serigala.- Riwayat Thabrani dan Hakim

Wednesday, December 14, 2011

G.I. Joe: Retaliation 2012




We know that G.I. Joe: The Rise of Cobra in 2009 is a science fiction-action film based on the G.I. Joe VS The Cobra.
Perkataan G.I pertama kali aku dengar time maen game RED ALERT.
Salah Satu Tentera Amerika yang terpower...ha3..
Secara ringkasnya cerita Rise Of Cobra neh tentang senjata masa depan yang direka James McCullen (Christopher Eccleston) yang created satu nanotech-based weapon capable of destroying a city. His company M.A.R.S. sells four warheads to NATO time tue. tapi dia curi balik..
Then jadi la citer yang korang tengok tue..
Ringkas x?? ha3...










Pe2 pun cer nie mang BEST...
Buktinya this movie opened at the top of the box office and grossed over $302 million worldwide by the end of its run.
Kat dalam Rise Of The Cobra aku paling minat SNAKE EYE..cool..ha3...
Never talk, but have a good Taught... i like it..hu2..


SO now the sequel,
The new G.I Joe, Retaliation ; will be release on June 2012...
Tapi kali nie orang lain yang direct..
Dulu Stephen Sommers,
Sekarang Jon Chu atau nama panjang dia Jonathan Murray.
Dia nie best known for directing  Step Up 2: The StreetsStep Up 3D and Justin Bieber: Never Say Never
Tak Sabar nak tengok cause Im am one of a big fans for this movie.
The weapons, exciting plots that always blow your mind, cast by many new characters..
SO sequel nie will feature the G.I. Joe Team coming into a conflict with Zartan, Storm Shadow ( yang aku ingat da mati tue ) and Firefly all serving under the newly released Cobra Commander. Zartan (yang nyamar jd presiden tue) frames all G.I. Joe operatives as Pengkianat ( tol ke eja cam tue) and wipes most of the joes out with a sneak attack, leaving only DukeRoadblock Snake EyesFlint and Lady Jaye. Zartan now has all the world leaders under Cobra control, with warheads headed towards innocent populaces. Badly beaten, out numbered, and outgunned the Joes make a desperate plan to expose the truth and stop Cobra from taking over the world.
Ha3..Im really hope dorang berjaya ( which is dorang mesti berjaya, kalau x sape nk tgk muvie tue..ha3.. )




Tapi yang paling best ada watak ROADBLOCK tue...
Bukan Road block cam kat Malaysia neh.. 
Wat traffic congestion jek..
Nie watak baru dalam geng G.I Joe cast by Dwayne Johnson ataw nama glamer dia 
                THE ROCK
SO Maybe aku akan tukar character kesukaan aku dari SNAKE EYE kepada ROADBLOCK.
ha3... xde la.. 
I still love you Snake eye...ha3..


Apa2 pun kita tunggu jelah filem nie nanti....
walaupun lama sangat lagi nak kuar..ha3..




Tuesday, December 13, 2011

Migraines and Headaches

Ohh...

I had it enough....

Maybe its a Test from Him,
Alhamdulillah..
But
The headache, pergh...x tahan...
B'guling-guling tahan saket doew..
I just got my 3rd injection which cos RM 75/ injection...
Its throbbing my head....
Minggu nie jek da 5 hari aku x g kerja...
Mang saket giler vavi...
When i ask my Doc on how to dissapear this migraines forever..
She Said "The exact causes of migraines are unknown

Then I said UNKNOWN????
Kidding Me??

Although she said that they are related to changes in the brain as well as to genetic causes

People with migraines may inherit the tendency to be
affected by certain migraine triggers,
Macam penat sangat ker, silau matahari, cuaca berubah2, coklat oun jd mangse gak dll...

So now, Doc suruh aku cari apa punca aku Migraine..
Ha3... Bertambah pening kepale aku...
Orang tanya dia dia tanya kita balik...ha3...
But one thing I know is several of my relative did have migraines..


So... its obvious it's genetic causes...
But to find the thing that pull the trigger..
huh..susah...

adeyh..

So Sengal....

Thursday, December 8, 2011

What Do You Do If You Were Me???


Its Hard To Hide This Feeling,
To Know What Others Don’t Know,
 SecretsLies…Things People Don’t Wanna It To Be Blowing Up..












To Know What They Think I Don’t Know About What They Knows About Me.( Faham… Ha3.. )
And The Feeling To Let Everyone Knows About It…
I Don’t Know Why People Keep Telling Me their Problems & Darkness Secrets…
Agaknya Muka Aku Nie Ada Macam Muka Cari Masalah Kot..Ha3…
I’m A Good Listener, Yet…
I Did Try To Avoid Them From Telling Me…
But It End When I’m So Curious & Really Wanna Know What They Wanna Tell Me…
This’s Happened Because I Do Have This Big Imagination
If You Tell Me The Beginning Of The Story, I Already Know The Ending
And I Cant Hold My Self To Proof  That My Imagination’s Story Line Is True…
For Me Information Do Make My Life More Interesting
But To Much Big Dark INTERESTING  Problems  Do Mess My Life A little bit…
Ha3…. ( Dah Jadi Kebiasaan Jaga Tepi Kain Orang )
One Of My Friend Said “ iz,you are my Pandora box”…
Means If I Open My Mouth About Him/Her…  He/She ‘ll Be Dead Meat
The Problem Is I just A Good Listener But I Cant Even Tell Someone About Me
I Do Found Someone For Me To Share My Big Secrets But Its All End With In A Month…
To Be More Specific It’s a Octobers Friend…
Ha3… I Always Got Problem With This Month…
I Don’t Know Why..
Back To What I Try To Said is…
That Friend Left Me…






SO MY QUESTION IS……

IF YOU WERE ME WHAT WILL DO YOU DO….???

Thursday, December 1, 2011

Kawan

Berkawan biar beribu, bercinta biar satu. Pepatah melayu yang dikira popular barangkali.
Benar, berkawan biarlah seribu, malah berjuta.
Persahabatan Nabi Muhammad s.a.w. dengan Saidina Abu Bakar adalah ikatan persaudaraan yang perlu dicontohi umat Islam.
Nak jumpe macam nie MEMANG TAK LA sekarang neh..ha3...
Aku PENAT tol dengan kawan2 neh...Just Hold On It
Tapi pada waktu yang sama aku b'syukor ada ramai kawan..
Yang penat bile kawan nie memenantkan kita...ha3....
Ramai yang nasihat aku jangan baek sangat... Nanti kena pijak...
Tapi dah kena pijak 2 3 ratos kali pun maseh macam...adeyh tah la...susah senang
Aku neh jenes senang nak senangkan orang..ha3...
Dan banyak yang dah senang dowk nyusahkan aku plak skang,,,ha3...
PONING PALO DEN NEHA.....
Aku x faham kenapa begitu senang sesetengah orang t'utama kawan sendiri lupe pe yang kita da tlg????
Korang faham x???
Harap korang x macam sesetengah kawan aku neh..ha3...
xde duet nak makan...
Aku tolong... Alhamdulillah la rezeki aku ada lebeh sket...
Bukan nak MENGUNGKIT...
Tapi asek aku jek yang MEMAHAMI....
TAK RETI-RETI KE NAK MEMAHAMI AKU.... HA3...
What can i say here is...
Appreciate your friends if you want to be appreciated.
This's what i hold on to...
Yes, there is a lot of my friends that did the same appreciation to me...
But this 2 3 scums made me so disappointed..
Ape2 pn...
Harap Diorang BERUBAHLAH SEBELUM DIUBAHKAN....Orang kata kawan dunia akhirat
HA3...

Menarik Sekarang !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...