-->

Iklan Anda Disini

Create your own banner at mybannermaker.com!

Perhatian

Lepas Follow Aku Korang Tinggalkan La Jejak Kat cBOX, Senang Aku Nak Follow Balek..TQ

Sunday, June 17, 2012

Track Your Lost Device ( Laptop, iPhone, Android, Tab etc. )


Sakit hati juga kalau beli iPhone atau barang mahal then hilang,
Lagi-lagi kalau ada orang berniat jahat nak curi barang kita, tapi kadang-kadang salah kita juga selalu menunjuk kat orang. Ha3....

Lama tak update blog sebenarnya sebab busy siapkan laman web customer,
So, dalam entry ini iz nak beritahu beberapa software online yang selamat & FREE untuk anda semua track back apa-apa barang yang mempunyai internet function.

Jika anda hilang atau dicuri :

  • Lap-top (Mac, Linux, Microsoft etc.)
  • iPhone
  • Tablet
  • Android device
  • Ubuntu
  • Debian
  • atau apa-apa sahaja devive yang ada internet @ iOS track.

Berita baik, Ada cara untuk anda cari barang itu semula SECARA PERCUMA 24/7.
Tak perlu lagi jumpa bomoh nak tanya "hanphone saaya hilang, boleh tok carikan?" ha3...

Ok enough, lets don't waste much more time.

Ada 1 device yang iz nak cadangkan sebab iz dah guna memang terbaik,

 Preyproject

Prey Project ialah satu "Open Source Anti-Theft Solution" sofware. So bila "open source" selalunya free.
Walaupun ia open source anda tidak perlu risau kerana semua maklumat anda & data PC anda akan dijaga tanpa sebarang kebocoran maklumat.

Senang saja nak gunakannya.
  1.  Daftar & Download software di  http://preyproject.com/
  2. Aktifkan akaun anda melalui email.
  3. Daftarkan device anda.
  4. Jika anda klik pada butang Prey, satu kata laluan khas @ kod akan dihantar ke handphone/email anda, masukkan Kod tersebut.
  5. Siap, Prey akan mencari dimana sahaja device anda berada dalam dan luar negara. 
  6. Sebarang maklumat yang Prey berikan sila serahkan pada pihak Polis.
  7. Amaran : jangan nak tunjuk hero bawa geng anda pergi cari pencuri tersebut sebab ada kes pencuri tembak owner & kawannya. Tak pasal-pasal mati...


Ini antara mereka yang telah jumpa semula barang mereka 
Click




Bagaimana Prey beroperasi & apakah Kelebihannya?


Auto WiFi - Device anda akan auto connect jika berada dalam kawasan WiFi (KFC, Kedai mamak, atau public location ect. ) Kalau anda memang ada daftar internet ia akan auto connect juga :)



100% Geolocation Aware - Ada GPS tracker, Prey akan simpan data seperti alamat WiFi, nama connection etc,  memang tepat cth : McD  TimeSqure Kuala Lumpur A3820-X239.
Hardware Scan -  Scan Bios, Ram atau motherboard & lihat apa yang pencuri lakukan.



 Berkenalan dengan pencuri - kamera anda akan terpasang secara automatik dan mengambil gambar pencuri atau kawasan dimana pencuri berada.



Auto-Screenshot - Manalah tahu kalau dia sedang online facebook atau email.






Selamatkan Data penting anda- jika anda gunakan Outlook atau software berkata laluan Prey akan auto remove so tidak ada sesiapa boleh buka kecuali anda.






Password Protected- Yang ini akan menyebabkan device anda langsung tidak boleh di "access" oleh si pencuri.


Yang paling penting software ini sangat ringan dan tidak meninggalkan jejak.




Dan ia akan Auto update jika PreyProject launch features baru :)
Ia juga didatangi dengan Prey Pro jika anda nak cepat.





Untuk buat anda lebih faham anda boleh lihat video di bawah, kalau tak faham juga Redha jelah benda dah hilang..ha3...



Selamat mencuba dan semoga jumpalah apa yang hilang tu... :)


p/s : andaikan ada pencuri yang baca entry ini..ha3... iz cadangkan korang hide software yang korang install tu sebab kalau dia padam susah nak track back.

Fell free to ask me if you have any question.

Menarik Sekarang !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...