-->

Iklan Anda Disini

Create your own banner at mybannermaker.com!

Perhatian

Lepas Follow Aku Korang Tinggalkan La Jejak Kat cBOX, Senang Aku Nak Follow Balek..TQ

Thursday, January 5, 2012

Widget Radio & Mp3 Dalam Blog


Ohoi..lama tak buat entry, busy memanjang, Tiba-tiba dapat idea nak buat entry pasal ceriakan blog.
Ceria dari segi bunyi la.. Ha3… Ada orang orang Tanya iz dekat facebook macam mana nak masukan lagu dalam blog. Benda ni senang jek, Cuma bagi mereka yang baru tu saja yang tak berapa nak tahu.

Tapi kali ini iz bukan sekadar nak tunjuk macam mana nak letak lagu tapi :

  1.  Radio Kegemaran
  2.  Lagu pilihan korang ( tak kesah berapa banyak )
  3.  Suara menyambut tetamu blog korang @ guna suara sendiri.


SO iz akan buat dalam 2 entry la…senang sikit.

Warning : Ramai blogger tak suka blog yang berbunyi-bunyi..ha3..tapi kalau korang suka lantak dorang la kan…Ha3…

Ini entry pertama bertajuk Widjet Radio ( macam story telling plak, Ha3)

  1. Korang lepak2 sambil minum kopi dan fikir nak letak radio apa dalam blog korang.
  2. Then korang paste jek salah satu code dibawah dlm HTML widjet.
  3. Senang tak??? Ha3…sengal.. ok2 ni step sebenar.


Step masukkan radio dalam blog
1) Sign in akaun blogger
2) Klik Layout dekat dashboard
3) Klik add gadget.
4) klik add HTML/Java script.
5) Letak code RADIO WIDGET
6) Save



PERHATIAN!!
sesetengah radio dan tv..Korang kena install plugin dulu untuk mendengar:








<div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf" width="200" height="170">
                   <!--<![endif]-->
                   <param name="quality" value="high" />
                   <param name="wmode" value="transparent" />
                   <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
                   <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
                 </object>
 </div>








<embed name="mediaplayer1" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="http://127.0.0.1:6498/ms2/1078227089191/0+0+/OCTOSHAPE+h+mpb.flyfm.mp3.high/Octoshape" type="application/x-mplayer2" controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="true" enablecontextmenu="true" showstatusbar="1" height="60" width="150"></embed><br />
<a href="http://theskycrawlers.blogspot.com/.html ">GET RADIO WIDGET </a>

<div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.hitz.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/hitz/hitz.swf" width="200" height="170">
                   <!--<![endif]-->
                   <param name="quality" value="high" />
                   <param name="wmode" value="transparent" />
                   <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
                   <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
                 </object>
</div>




<embed name="mediaplayer1" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="http://210.48.148.126/ikim" type="application/x-mplayer2" controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="true" enablecontextmenu="true" showstatusbar="1" height="60" width="150"></embed><br />
<a href=" http://theskycrawlers.blogspot.com/.html ">GET RADIO WIDGET </a>


<embed name="mediaplayer1" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="http://127.0.0.1:6498/ms2/1077783029159/0+0+/OCTOSHAPE+h+mpb.hotfm.mp3.high/Octoshape" type="application/x-mplayer2" controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="true" enablecontextmenu="true" showstatusbar="1" height="60" width="150"></embed><br />
<a href="http://theskycrawlers.blogspot.com/.html">GET RADIO WIDGET </a>




<embed name="mediaplayer1" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="http://bkj-station1.jaring.my/klasikfm" type="application/x-mplayer2" controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="true" enablecontextmenu="true" showstatusbar="1" height="60" width="150"></embed><br />
<a href=" http://theskycrawlers.blogspot.com/.html ">GET RADIO WIDGET </a>











0 comments:

Menarik Sekarang !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...