-->

Iklan Anda Disini

Create your own banner at mybannermaker.com!

Perhatian

Lepas Follow Aku Korang Tinggalkan La Jejak Kat cBOX, Senang Aku Nak Follow Balek..TQ

Wednesday, January 11, 2012

Kebaikan Dibalas Kebaikan



Kita semua tahu hukum alam,

Kebaikan dibalas kebaikan, manakala kejahatan dibalas dengan kejahatan...
Tapi ada juga kebaikan dibalas dengan "kemalangan" sebagai ujian kepada manusia.
Dan Kejahatan dibalas Keuntungan supaya ia lebih menyesatkan.

Sesetengah masyaraat menganggapnya sebagai karma kehidupan
Semua sedia maklum ( skema la pulak iz neh..Ha3..) bahawa dunia kita memang kucar kacir sekarang.

Perang sana sini, paling sedih bila yang berperang adalah seagama & serukun.
Itu benda dah berlaku, tak boleh nak buat apa lagi kecuali cuba mencerahkannya.

Tapi kita yang masih aman, walaupun tak la aman sangat sebab setiap jam ada yang dirompak,
setiap jam ada sahaja yang dirogol dan diperkosa di Malaysia ni.

Apa yang iz cuba nak sampaikan, kita semua perlu menjadi lebih baik dari segala aspek.
Supaya Perkara yang baik akan lebih cepat menuju ke arah kita semua.
Tapi kita ni nak cakap Terima Kasih pun susah kadang-kadang betul tak???

Disini iz nak kongsikan satu video dari you tube, iz pernah tempel dekat facebook 2 bulan lepas.
Tapi sampai sekarang tak jemu-jemu ulang tonton...  :p

Iz yakin, kalau korang tengok video ini( walaupun dah pernah tengok) korang akan kongsi bersama rakan yang lain, Sekali lagi.


6 comments:

Finaz Jaafar said...

kindness keep world floats..that's really nice !
kebaikan yang bersambung2 gitu..hehe
kalau semua orang macam ni memang aman lah dunia..
tapi, tengok dalam video ni..masa orang perlukan pertolongan ada je pihak yang nampak tapi buat tak tau and realitinya pun selalu macam tu..huhh~

nature "iz" said...

cepat..saper nak jatuh, sila jatuh depan saya..ha3..

Finaz Jaafar said...

saya jatuh depan awak konpem tak larat nak tolong

nature "iz" said...

xper..b panggel kren..he2... :p
pdn muka...ha3..

Finaz Jaafar said...

lu pilih nak tangan ke kaki

nature "iz" said...

Ha3...b rela terima 2 2 skali..
~weeeeeeee :p

Menarik Sekarang !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...